كيسه كلستومي ابزاري مناسب براي درمان مشكلاتي مانند عفونت، يبوست، بي اختياري ادرار و … است. طي عمل جراحي، در ناحيه ي شكم سوراخي با نام استوما ايجاد مي شود كه اين سوراخ به روده ي بزرگ باز مي شود . اين سوراخ مي تواند در هر قسمت از روده ي بزرگ ايجاد شود.
ساختار كلي به اين صورت مي باشد كه مواد مغذي كه از طريق معده وارد روده ي كوچك مي شود و روده ي كوچك وظيفه ي تفكيك مواد زائد از مواد مفيد براي بدن را دارد.
ويتامين، پروتئين، كربوهيدرات و ديگر مواد مفيد جذب بدن مي شود.
مواد و گاز هاي زائد و قابل دفع وارد روده بزرگ مي شود و اينجاست كه مواد زائد از طريق سوراخ استوما و بدون عبور از مقعد به بيرون از بدن هدايت مي شود.
خارج شدن اين مواد از بدن موجب كاهش اعتماد به نفس مي شود و حركتي دور از نظافت و بهداشت بدن مي باشد .به همين دليل كيسه هايي تحت عنوان كيسه كلستومي براي جمع آوري اين مواد زائد موجود مي باشد.
دهانه ي اين كيسه به صورت حلقه باز مي باشد تا اطراف سوراخ موجود روي پوست شكم را پوشش دهد، همچنين قسمت پاييني اين كيسه داراي چسب مخصوص مي باشد تا به پوست شكم بچسبد و انعطاف پذير باشد. كيسه كلستومي مي تواند موقت يا دائمي باشد و كيسه هاي كلستومي معمولي هر 3 الي 5 روز يكبار بايد عوض شوند.
مخزن اين كيسه از جنس سيليكون شفاف يا كدر مي باشد و به گونه اي ساخته شده است كه هيچ گونه بو و گازي را از خود خارج نمي كند و با اطمينان و اعتماد بنفس كامل مي توان از آن استفاده كرد. ته كيسه به صورت گيره مي باشد و مي توان در مداقع ضروري آن را باز كرد و مواد داخل كيسه را بدون جداكردن از سوراخ استوما تخليه كرد.
- یکشنبه ۰۳ اسفند ۹۹ | ۰۱:۳۵ ۳۹ بازديد
- ۰ نظر