اتوکد نرمافزاری است که برای ترسیم نقشههای مهندسی و صنعتی به کار میرود. این نرمافزار از محصولات شرکت آمریکایی اتودسک است. کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را دارند.
نرم افزار AutoCAD یکی از مهمترین و پرکاربردترین نرم افزارهای طراحی های دو و سه بعدی و همچنین ترسیم فنی است. در واقع، وجود عبارت CAD در نام این نرم افزار مخففی است از عبارت Computer Aided Design به معنی طراحی به کمک نرم افزار است. البته در منابع مختلف دیگر CAD را بعنوان کلمه اختصاری عبارت Computer Aided Drafting و به معنای ترسیم فنی به کمک نرم افزار نیز معرفی کرده اند. به زبان ساده بگویم، بجای اینکه یک شی را با خط کش یا دست بکشید، با اتوکد همان را بصورت دقیق و سریع، با رایانه ترسیم می کنید.
تاریخچه اتوکد چیست؟
تاریخچه اتوکد برمی گردد به سال ۱۹۸۲. در آن زمان شخصی بنام جان واکر و البته شرکای دیگرش شرکت Auto-desk را تاسیس کردند.
آنها برای اولین بار برنامه CAD را در نمایشگاه COMDEX لاس وگاس به نمایش گذاشتند، به تدریج نرم افزار اتوکد به یکی از کاربردی ترین برنامه ها در زمینه طراحی تبدیل شد و هنوز هم بعد از ۳۵ سال و انتشار ۳۱ نسخه از اتوکد، از قدرتمند ترین نرم افزارهای طراحی به کمک کامپیوتر می باشد.
نرم افزار اتوکد قدرت رسم هر نقشه ای را به کمک کامپیوتر فراهم می کند و همین دلیل اصلی محبوبیت اتوکد بین کاربران در تمام دنیا می باشد.
طی این مدت اتوکد دستخوش تغییرات بسیاری نسبت به اولین نسخه آن شده است، در واقع در جهت رضایت کاربران توسعه و پیشرفت کرده و امکانات و ویژگی های جدیدی به آن اضافه شده است.
طی سال های اخیر شرکت Autodesk با تولید برنامه های موبایل مبتنی از جمله AutoCAD 360، Fusion 360 و A360 Viewer پیشرفت بسزایی در زمینه اشتراک گذاری فایل ها از طریق اینترنت داشته، همچنین با ارائه نرم افزارهایی مثل AutoCAD Architecture، AutoCAD Electrical و AutoCAD Civil 3D توانایی خود را در رشته ها و زمینه های مختلف ثابت کرده است.
خوب است بدایند تا قبل از اتوکد طراحی نقشه و انجام محاسبات آن با ابزارهایی مثل ماشین حساب و جداول ریاضی، پروسه بسیار پچیده، زمان بر و همراه با خطاهای فراوان برای طراحان بود و هفته ها به طول می انجامید.
نسخه های مختلف اتوکد
AutoCAD Architecture : مناسب برای رشته معماری
AutoCAD Electrical : مناسب برای رشته برق
AutoCAD Mechanical : مناسب برای رشته مکانیک
AutoCAD Civil 3D : مناسب برای عمران و راهسازی
AutoCAD Map 3D : مناسب برای جغرافیا و شهرسازی
AutoCAD Plant 3D : مناسب طراحی صنعتی و کارخانجات
AutoCAD MEP : مناسب برای تاسیسات ولوله کشی
AutoCAD P&ID : ابزار آلات و نقشه های تاسیساتی
جایگزین های اتوکد چیست؟
یکی از رقیبهای اصلی نرمافزار اتوکد در بازار، نرم افزار میکرواستیشن میباشد. اگر در ویکیپدیا در رابطه با این نرم افزار سرچ کنید که اتوکد چیست حتما میدانید که : برنامه اتوکد (به انگلیسی: AutoCAD) نرمافزاری برای ترسیم و طراحی حرفهای نقشههای مهندسی و صنعتی است و محصول شرکت آمریکایی اتودسک میباشد. جالب اینجاست که کاربران اتوکد امکان استفاده از محیطهای دو و سه بعدی را نیز دارند.
قابلیت های اتوکد چیست؟
این نرم افزار قابلیتهای بسیاری دارد که در این بخش به مواردی از آن اشاره خواهیم کرد مانند این قابلیت که بخش Text Command آن به صورت چند خطی میباشد و یا قابلیت بهرهمندی از پسوند اختصاصی DWG، قابلیت حاشیهنویسی در کنار نقشهها و همچنین دارای کیفیت بالا در پردازش و چاپ طراحیها و قابلیت بازیابی فایلهای از دست رفته، قابلیت ترسیم به صورت دو بعدی و سه بعدی، جلوگیری از انجام تغییرات ناخواسته، قابلیت ترسیم به صورت سه بعدی واقعی، ابزار طراحی و ترسیم آزاد در محیط سه بعدی و دو بعدی،قابلیت چرخش ۳۶۰ درجهای نقشههاو در نتیجه موجب انعطافپذیری بالای محیط کاربری و استفاده بسیار آسانتر در این نسخه برای انجام پروژههای حرفه ای و دقیق میشود. علاوه بر این دارای محیط برنامهنویسی پیشرفته برای کاربردهای خاص و قابلیت ترکیب بخش های مربوط به Excel و AutoCad و مدیریت کامل بر روی لایههای نقشهها و انتقال آسان تنظیمات بین کامپیوترهای مختلف که موجب اشتراکگذاری راحتتر طرحها با حداقل حجم و حداکثر کیفیت بین کاربران میشود را داراست.
تمام این ویژگیهای فوقالعاده موجب میشود که این نرم افزار با افزایش انعطافپذیری برای طراحی ها و همچنین هماهنگسازی تنظیمات بین آنها همراه شود و همانطور که قابل مشاهده است، سازگاری و هماهنگی بسیار کاملی را با پردازندههای گرافیکی ایجاد کرده و در نهایت سرعت انجام کارها را بهبود میبخشد. از دیگر قابلیتهای این نرم افزار میتوان به امکان اضافه کردن تصاویر به محیط اتوکد به عنوان بخشی از نقشه اشاره کرد.
ناگفته نماند محیطهای اتوکد به AutoCAD Classic و 3D Modeling و Drafting & Annotation تقسیم میشوند پس حالا بهتر میدانید که اتوکد چیست .
اتوکد مخفف چیست ؟
شاید برای شما هم سوال شده باشد که اتوکد مخفف چیست ؟ خوب است بدانید که وجود عبارت CAD در نام این نرم افزار مخففی از عبارت Computer Aided Design به معنی طراحی به کمک نرم افزار است. البته در منابع مختلف دیگر CAD را بعنوان کلمه اختصاری عبارت Computer Aided Drafting و به معنای ترسیم فنی به کمک نرم افزار نیز معرفی کرده اند. در واقع ویژگی Drafting که معادل اصطلاح Technical Drawing است به کاربران امکان می دهد تا با کمک نرم افزار بتوانند به ترسیم نقشه های فنی بپردازند.
در نهایت نرم افزار اتوکد مخصوصا ورژن های جدید طوری طراحی شده است که هر دو معنی Design و Drafting را در قالب ساختاری پیچیده و حرفه ای بطور کامل مورد استفاده قرار دهد.
کاربرد اتوکد در مهندسی عمران و برق
فرایند های نقشه کشی، ترسیم سیم کشی ها، مونتاژ، تعمیر قطعات الکتریکی در صنعت، ترسیم طرح های عمرانی و راه سازی، طراحی پل ها، نقشه کشی ساختمانی و … نیز زمینه های دیگر کاربرد اتوکد هستند. کنند.
کاربرد اتوکد در صنعت
مهندسان حوزه صنعت، برای ترسیم طرح اولیه ای از سوپاپ ها، موتور های ماشین آلات صنعتی، طراحی قطعات یدکی موتور، اندازه گیری دقیق تمامی نقشه ها و طرح ها و … از این نرم افزار استفاده می کنند.
گروه دیگر، تیم های کنترل کیفیت هستند. مهندسانی که مسئول کنترل ماشین آلات صنعتی و تعمیر و نگهداری آن ها هستند، از پیش نویس های طراحی صورت گرفته در اتوکد برای بررسی مشکلات ایجاد شده در مراحل کار استفاده می کنند.
کاربرد اتوکد در مهندسی مکانیک
مهندسان مکانیک، برای طراحی ماشین آلات، ابزار ها، نقشه های مهندسی و برنامه ریزی و … از نرم افزار اتوکد کمک می گیرند. طراحی و مونتاژ ماشین آلات، تعمیر و نگهداری قطعات و ماشین آلات صنعتی، خودروسازی و موارد مشابه زمینه استفاده اتوکد برای مهندسان مکانیک است.
معایب اتوکد چیست؟
معایب این نرم افزار عبارتند از:
- چندان مناسب 3D نیست چون گزینه های کمتری دارد: این برنامه در طراحی های پیچیده 3D قابل استفاده نیست. بنابراین، اگر به کارهای سنگین مشغول هستید به این نرم افزار اعتماد نکنید. در برنامه نویسی پیچیده قابل استفاده نیست، مقدار زیادی حافظه و سرعت را از سیستم می طلبد و نیاز به آموزش و تجهیزات هزینه بَر دارد.
- برای راه اندازی هزینه بَر است: نسخه های جدیدتر این برنامه نیاز به سیستم کامپیوتری قوی دارد، این به معنای صرف هزینه برای تعویض یا خرید قطعات جدید است (کارت گرافیک، CPU و موارد دیگر). به همین دلیل، پیشنهاد می شود اگر در شروع یادگیری این برنامه هستید، از نسخه های کم حجم یا قدیمی (مثلاً 2014) استفاده کنید.
- مقادیر زیادی از پردازش رایانه را مصرف می کند: برای کار حجم زیادی از پردازنده و حافظه کامپیوتر یا لپ تاپ را به خود اختصاص می دهد (به ویژه در حالت 3D) از این رو ممکن است برای باعث کند شدن سیستم عامل شود. اما این مشکل را می توان با سیستم قوی به کلی حل کرد.
سیستم مورد نیاز برای اتوکد 2020
سیستم عامل ویندوز
- ورژن: ویندوز 7 SP1، 8.1 یا 10 (فقط 64 بیتی)
- پردازنده: ۲.۵ گیگاهرتز مورد نیاز (۳ گیگاهرتز توصیه می شود)
- حافظه: ۸ گیگابایت مورد نیاز (۱۶ گیگابایت توصیه می شود)
- صفحه نمایش 1920 در 1080 با رنگ واقعی برای نمایشگرهای معمولی، 3840 در 2160 برای وضوح بالا و نمایشگرهای 4K
- کارت نمایش: یک گیگابایتی GPU با پهنای باند 29 گیگابایت بر ثانیه، سازگار با DirectX 11 (پردازنده گرافیکی 4 گیگابایتی GPU با پهنای باند 106 گیگابایت بر ثانیه و سازگار با DirectX 11توصیه می شود)
- فضای دیسک: ۶ گیگابایت
سیستم عامل مک
- ورژن: Catalina v10.15،Mojave v10.14 و High Sierra v10.13
- پردازنده: پردازنده 64 بیتی Intel CPU Intel Core Duo مورد نیاز (2 گیگاهرتز یا سریع تر توصیه می شود)
- حافظه: ۴ گیگابایت مورد نیاز (۸ گیگابایت توصیه می شود)
- نمایشگر: ۸۰۰ ۱۲ ۱۲۸۰ با رنگ واقعی (۱۸۰۰ ۲۸ ۲۸۸۰ توصیه می شود)
- کارت نمایش: کارت گرافیک های نصب شده مخصوص Mac
- فضای دیسک: ۳ گیگابایت
- شنبه ۰۶ فروردین ۰۱ | ۱۸:۰۵ ۲۸ بازديد
- ۰ نظر